Returnare produse

Politica de retur a Metal Group SRL se aplică, conform OUG 34/2014, în cazul în care ați achiziționat produse de pe acest website folosind metode de comunicare la distanță (online, telefon, email).

Condiții de returnare

Puteți solicita returnarea produselor achiziționate de pe site-ul www.produsefonta.ro în următoarele cazuri:

  • Produsul nu corespunde descrierii publicate pe website. în cazul în care veți constata că produsul nu corespunde detaliilor publicate pe site-ul www.produsefonta.ro, aveți dreptul să solicitați returnarea ei în vederea înlocuirii sau rambursării contravalorii plătite. Dacă se aprobă înlocuirea produsului cu un alt produs, de valoarea mai mare, veți plăti diferența; respectiv dacă produsul cu care se va înlocui cel returnat este de valoarea mai mică, atunci se va face o rambursare parțială (până la valoarea produsul înlocuitor) a sumei pe care ați achitat-o.

  • S-a greșit la livrarea produselor. Dacă v-au fost livrate alte produse decât cele comandate, trebuie să semnalați acest lucru imediat și să refuzați preluarea coletului. Puteți solicita returnarea produselor livrate greșit pentru înlocuire, iar dacă produsul dorit nu mai este pe stoc, veți putea opta pentru rambursarea integrală a sumei achitate. Dacă se aprobă înlocuirea cu un produs de valoare mai mare, veți achita diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, veți primi o rambursare parțială, până la valoarea produsului înlocuitor.

  • Vă răzgândiți și renunțați la cumpărare.

Legislația care se aplică

Conform art. 14, alin. 2 din OUG nr. 34/2014: „va trebui să suportați costul direct al returnării produselor”.

Conform art. 14, alin. 3 din OUG nr. 34/2014: „sunteți responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor”. Diminuarea valorii produsului se suportă de către Dumneavoastră. Suma reprezentând diminuarea valorii produsului se va scădea din suma ce vi se cuvine ca urmare a exercitării dreptului de returnare.

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la momentul în care vânzătorul a acceptat comanda consumatorului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului, conform OUG nr. 34/2014.

Condiții de returnare

Pentru a formula o cerere de retur sau a solicita o înlocuire, vă rugăm să completați formularul de retragere comandă și să trimiteți prin email la adresa info@produsefonta.ro. Veți primi un răspuns scris de la conducerea Metal Group SRL în cel mult 2 zile lucrătoare.

În cazul înlocuirii de produse, Metal Group SRL vă va trimite produsul înlocuitor numai după ce Dumneavoastră ați returnat deja produsul cumpărat inițial – dacă acesta îndeplinește condițiile de retur stabilite prin lege. Conform OUG nr. 34/2014, rambursarea contravalorii produsului cumpărat și returnat sau înlocuirea acestuia se va face în maxim 14 zile. Rambursarea banilor sau înlocuirea produselor este posibilă numai în cazul în care produsul returnat îndeplinește toate condițiile de mai jos:

  • Este în ambalajul original,

  • Are toate accesoriile cu care a fost livrat inițial,

  • Se atașează toate documentele care au însoțit achiziția (documente fiscale, certificat de garanție, instrucțiuni de utilizare).

Metal Group SRL are dreptul ca, în momentul recepționării produsului returnat, dacă acesta nu are aceleași caracteristici ca în momentul expedierii către client (din punct de vedere estetic, funcțional sau privind accesoriile și consumabilele), să dovedească diminuarea valorii produselor conform OUG nr. 34/2014.

Formular de retragere comandă on-line

Formularul se poate descărca mai jos în format PDF. A se imprima, a se completa și a se trimite fizic sau electronic (scanat sau fotografiat) la adresa firmei (detalii de contact aici).

Descărcare PDF

Abonează-te la Newsletter

Metode de expediere

Transport gratuit peste 1000 RON

Sumă transport 19.99 - 199.99 RON

Plăți cu card bancar prin

BT iPay
Soluționarea alternativă a litigiilor Soluționarea on-line a litigiilor

Copyright © 2009-2024 produsefonta.ro. Toate drepturile rezervate Toate prețurile includ TVA!